Douche en bespaar met

Upfall Shower

De krachtigste en zuinigste douche ter wereld

Upfall Shower

Ervaar duurzaamheid met maximaal comfort

Xenz heeft dé oplossing om energiebesparend en milieuvriendelijk te douchen: De Upfall Shower. Een spaardouche die 80% zuiniger is dan een normale douche zonder in te leveren op kracht en comfort. Door het unieke Upcycle systeem wordt het gebruikte water opgevangen, gefilterd, verwarmd en rondgepompt. De Upfall Shower verbruikt slechts 1,2 liter warm water per minuut. Eindelijk douchen zonder schuldgevoel!

Bekijk de meest zuinige en krachtige douche in onze showroom in Almere.

Maak nú een afspraak!
 • Besparing op water- en gaskosten
 • Krachtige douchebeleving met slechts 1,2 liter waterverbruik
 • Aanzienlijke verlaging van de EPC waarde
 • Milieuvriendelijk
 • De oplossing voor 'CO2' en 'nul op de meter' bouwen

Minder verbruik door hergebruik

Zo werkt de Upfall

De kracht van een stortdouche met een verbruik van slechts 1,2 liter water per minuut. Schoon en duurzaam in slechts een paar stappen.
 • Het kleine reservoir vult zich met water.
 • Het water wordt opgezogen uit het reservoir.
 • Een microfilter houdt haren en vuil tegen.
 • Een pomp duwt het water "UP"
 • Het UV-filter reinigt het water.
 • Warm water wordt toegevoegd om het water te verversen en op temperatuur te houden.
 • Geniet van heerlijke brede "FALL" uit de grote hoofddouche

Bekijk de Upfall brochure!

Voor slimme mensen met een groen hart

De stap naar energieneutraal wonen

Hoe beter een woning wordt gemaakt m.b.t. isolatie, ventilatie en installatie hoe minder energie er nodig is om de woning comfortabel warm te houden. De hoeveelheid energie die nodig is om de woning te verwarmen/koelen en energie om tapwater te verwarmen wordt gewogen en uitgedrukt in een EPC cijfer.

Als er in Nederland een woning wordt gebouwd moet deze sinds 2015 aan de EPC eisen voldoen.

De Upfall Shower is dusdanig energiezuinig dat deze de EPC waarde kan verlagen tot maximaal 0.18. De Upfall Shower is opgenomen in de databank van Bureau CRG en staat vermeld in het EPC rekenprogramma Uniec. Tevens heeft de Upfall Shower het KIWA veiligheid certificaat, hetgeen een vereiste is om het systeem aan te mogen sluiten op de waterleiding.

Familie de Jong - Apeldoorn

"Vorig jaar hebben wij ons eigen huis laten bouwen. Hierbij stond duurzaamheid voorop. In eerste instantie hadden wij gekozen voor een warmtepomp met een 300 liter boiler. Een behoorlijke investering. Totdat wij via via gewezen werden op de Upfall Shower. Hierdoor konden wij terug naar een 100 liter boiler en kwamen wij gelijk aan de gestelde EPC eisen. Een behoorlijke besparing! En dat zonder in te leveren op kracht en comfort van de douchestraal".

De heer Betgem - Almere

“Mijn dochters stonden vroeger altijd urenlang te douchen. De verspilling van al dat water ging mij aan het hart. Dat moet anders kunnen. In 2003 bedacht ik het water- en energie besparende Upcycle douche systeem. Samen met fabrikant Xenz hebben we dit idee tot uitvoering gebracht. Zo ontstond de Upfall Shower. Een volwaardig duurzaam product dat de manier van douchen wereldwijd zal doen veranderen.”

Bekijk de drie modellen:

Upfall Premium
Upfall Premium

De Upfall Premium is ons basis model en kan in iedere bestaande badkamer geplaatst worden. De douchebak staat op de vloer, het techniek paneel komt tegen de muur aan.

Lees meer..
Upfall Excellent Tray
Upfall Excellent Tray

De Upfallshower Excellent Tray is eenvoudig te plaatsen. Het systeem bestaat uit een stalen frame en een douchevloer. Het systeem is eenvoudig te plaatsen.

Lees meer..
Upfall Excellent Drain
Upfall Excellent Drain

De Upfall Excellent Drain is het meest luxe model en is voorzien van een ingebouwde vloerdrain.

Lees meer..